De licht-psychedelische surfpop van La Luz doet denken aan een melancholische lsd-trip. Deze bestaat uit mellow voortkabbelende golven, die onverwacht kunnen aanzwellen in hallucinerende intensiteit. Laat je maar eens meeslepen door ‘I Wanna Be Alone (With You)’ van het tweede album ‘Weirdo Shrine’, dat overigens werd geproduceerd door onze vriend Ty Segall in, hoe toepasselijk, een surfshop.

La Luz (‘het licht’ in het Spaans) ontstond in de zomer van 2012 in Seattle, Washington. Na eerdere projecten formeerde gitarist en zangeres Shana Cleveland de groep, op zoek naar een simpele en krachtige sound. De eerste EP verscheen nog voor de jaarwisseling, het jaar daarop volgden singles op Suicide Squeeze en Mississippi Records. Het zoeklicht van Hardly ArtSub Pop’s zusje dat ons onder meer Protomartyr, Chastity Belt en The Thermals bracht – vond de band, waarna ook een verhuizing naar het surfvriendelijkere Los Angeles volgde.

Op het in mei te verschijnen ‘Floating Features’ bezingt dit Californisch viertal in zoete doo-wop samenzang denkbeeldige monsters en kapitalistische nachtmerrie machines. Nostalgische surf met Seattle-achtige thema’s dus, herkomst en woonplaats in perfecte balans.

La Luz - "Cicada" [OFFICIAL VIDEO]
La Luz - Full Performance (Live on KEXP)