4B2M – de band van muzikale broers Teun & Cas Hieltjes en Rocco & Jimmi Hueting – debuteerde begin 2021 met This is Happening. Dat nummer werd prompt single van de week op KINK, en eindigde op nummer 11 in hun Playlist of the Year 2021. ‘Supergroep 4B2M is een doldwaze spacerok-smeltkroes’, kopte 3voor12, en This is Happening haalde ook de shortlist voor hun Song21.

Inmiddels heeft 4B2M zeven tracks uitgebracht. Ze speelden onder meer op het Valkhof Festival en Grauzone en ze hadden een succesvolle clubtour met uitverkochte shows. Daarnaast werkten ze aan hun debuutalbum, dat op 11 maart 2022 het levenslicht zal zien.

Het komende jaar ziet er zonnig uit voor de band. Ze werden door KINK uitgeroepen tot Future Icon 2022 en één van de ‘twaalf van 3voor12’ voor 2022. Ook staan ze dit jaar op ESNS én op Best Kept Secret.

Daarnaast wordt de band gevolgd voor een documentaire, die de dynamiek tussen de broers in beeld brengt. Hierin is ook aandacht voor de bijzondere geschiedenis van de band: de vier maken al sinds hun prille jeugd samen muziek, maar door de stormachtige ontwikkeling van hun carrières – De Staat, Go Back To The Zoo, Jo Goes Hunting, St. Tropez – kwamen ze er pas in 2018 aan toe om een band te beginnen. Hoe gaat het er achter de schermen aan toe? De eerste aflevering van de docu, gemaakt door productiehuis Rubenpaulruben, is nu te zien via Youtube.

Shaemless is een vierkoppige postpunk band uit Nijmegen. Sinds 2016 zetten ze intense, met zweet doorweekte shows neer, geïnspireerd door bands als The Stooges en The Birthday Party. Het geluid wat hier vrij komt is ruw, energiek, noisy, en dynamisch. Hardgaan maar wel met verfijning. Met hun recentelijk verschenen debuut plaat ‘SUUZ’ klinkt de band scherper dan ooit en zijn ze klaar om zich na twee jaar stil zitten weer over te geven aan de Nederlandse podia.