Hoewel ik in mijn hele leven nog nooit in een jeugdsoos ben geweest is OJC Niks in Horst een van mijn favorieten. Het idee van ‘plezier maken’ lijkt daar te zijn ‘bier drinken en gitaarmuziek maken’, terwijl dat bij mijn plaatselijke soos ‘alle Lord Of The Rings-films achter elkaar kijken’ was (kom op, zelfs als je niks te doen hebt heb je daar toch geen tijd voor?). Andy & The Antichrist is bij mijn weten de tweede band uit het illustere jeugdhonk die de reis naar onze Kelderbar maakt, en we weten allemaal hoe dit de vorige keer uit heeft gepakt.

De band bestaat uit vier leden en het ontzettend grappige toeval wil dat ze op moment van schrijven ook precies vier liedjes uit hebben, wat natuurlijk volslagen bizar en knotsgek is.  Een kwartet aan garagepunk-liedjes, met een goede drive die me bij vlagen aan Jaill en The Soft Pack doet denken, maar dan een stukkie meer punk. Dus nouja, dan kom je gewoon bij The Black Cult uit, dunkt me. Op het internet valt af en toe ook soms de term ‘stoner’ als beschrijving, maar los van af en toe wat zanglijntjes hoor ik dat verder niet zoveel. Maar dat geeft niet.

Misschien zegt Robin Putten Van Der het nog wel het beste op de website youtube.com: ‘gas er op’. Laten we dat dan maar doen he, 9 maart, in onze mooie Kelderbar, wat eigenlijk toch ook een beetje een jeugdsoos is. Kom vooral allemaal langs om veel plezier te maken!|RALF