I’m like the catfish killer on a shopping spree, I’m like my friend who doesn’t wanna be with me” – Shopping spree. 

De zanger/schrijver van de band zegt in een interview met 3 voor 12 dat hij niets geeft om lyrics en ze klaarblijkelijk pas 20 minuten voor de opname heeft geschreven. Chapeau dat je dan met zo’n zin komt wat mij betreft! 

Kwaliteit zit er zeker in. Zelf omschrijven ze de muziek als “Bump 'n Grindcore from Amsterdam” maar ik vind het gewoon garagepop zoals het hoort; korte nummertjes, geen poespas en een ongepolijst geluid. De nummers zijn kort en absoluut easy-listening. De drums tikken stevig door en de gitaren moeten deze maar bij zien te houden. De samenzang van Moronica Lewinsky en Ellen Degenerate is perfect op elkaar afgestemd en klinkt gesmeerd. Eigenlijk zit er een punkrandje aan de muziek. Veel meer is er inhoudelijk niet over de muziek te zeggen, het is akkoordjes knallen, een baslijn en een fijne samenzang er onder en gaan met die banaan. Simpel, rechttoe, rechtaan maar toch leuk om naar te luisteren! Dat mag haast ook wel als je gewoon een werkend leven leidt en eigenlijk helemaal geen tijd hebt om muziek te maken maar het bloed toch kruipt waar het niet kan gaan. 

Apneu is afkomstig uit Amsterdam, in 2011 opgericht en heeft net hun tweede plaat uit op Subroutine, geen nieuwkomer meer dus. Naast voorgenoemde bandleden hebben we Debilio Estevez op drums en Delta Mongolloyd op bas. Ik zou zeggen: kom zelf hun echte namen vragen op 1 maart in de kelder. Geen enkel excuus om niet te komen want deze muziek is altijd lekker bij een biertje.  | RUTGER