Het Utrechtse Birth of Joy is ontstaan op de Herman Brood Academie en wordt sterk beïnvloed door de psychedelica en blues uit de jaren 60 en 70, aangevuld met moderne invloeden uit stoner, grunge en punk.

In de afgelopen drie jaar heeft de band maar liefst 450 shows gegeven, waarvan een flink aantal in Europa. En zoals je mag verwachten is Birth of Joy dan ook geen onbekende meer voor Vera.

Het nieuwe album HYPER FOCUS staat voor 16 februari in de planning. Op deze nieuwe plaat zal meer afstand worden gedaan van jaren 60 en 70 rock n roll. In plaats daarvan is er meer plek voor stoner en punk, maar worden er ook invloeden gehaald uit de progrock en jazz.

Birth of Joy staat bekend om gierende gitaar- en orgelsolos, bombastische drums en bezwerende vocalen. Combineer dat met nieuw materiaal en je hebt meer dan genoeg redenen om naar de show te gaan!

Mother’s Cake
Het voorprogramma wordt verzorgd door het Oostenrijkse Mother’s Cake. Deze funky progrockers heb je eerder al kunnen tegen komen in het voorprogramma van DeWolff, maar ze deelden ook het podium met Wolfmother tijdens hun Europese tour in 2016.