Blanco Teta beschouwt hun eigen muziek als een experimenteel rockproject. Eentje met de agressiviteit en eenvoud van punk met een twist van meedogenloos vervormde noise-soundscapes, edgy optredens en een avant-garde aanpak. Sinds hun start in 2017 vormt Blanco Teta een beweging die aansluit bij andere transfeministische experimentele collectieven uit de opkomende queer latinx-scene.

Het in Argentijnse kwartet heeft een unieke live sound, mede door gebruik te maken van een cello. Ook op visueel aspect zetten ze een performance neer die een dialoog aangaat met het publiek.

Consensual Peggy uit Utrecht is gecureerd door The Hands Off Project als support van Blanco Teta. Consensual Peggy is een Band met een hoofdletter B die vol zit met hysterie. Onvoorspelbaar, luid en enorm woest. De band is ontstaan vanuit een gevoel van woede en ongeloof tegen de patriarchale samenleving. Consensual Peggy kan je geliefde, je beste vriend of je moeder zijn, maar ze kan ook je vijand, je hater of je oneindige confronterende partner zijn. Jij kiest. Wat kun je precies verwachten? Geen idee. Maar je mag best meezingen.