Blaze vertelt het levensverhaal van de outlaw-muzikant en song-schrijver Blaze Foley, die ondanks zijn enorme talent nooit echt wist door te breken. Op een even lyrische manier als de nummers van Foley zelf zigzagt de film door het turbulente leven van de legendarische singer-songwriter wiens drankzucht jammer genoeg net zo groot was als zijn hart.

Biopics over muzikanten zijn er vandaag de dag in overvloed, maar als iemand er eentje verdient dan is het Blaze Foley wel. Helaas overleed Blaze namelijk zonder ooit grote bekendheid te bereiken, hoewel hij evenwel country-grootheden als Townes van Zandt en Merle Haggard beïnvloedde. Gelukkig besloot Ethan Hawke - wie ook het script schreef samen met Sybil Rosen, de muse van Blaze - het evangelie van Blaze te verspreiden op het grote scherm.

Om de avond compleet te maken wordt de film begeleid door optredens van Awkward I en Tim Knol. Beide zullen ze nummers van Blaze Foley en andere outlaw-country legendes zoals Townes van Zandt spelen voorafgaande aan de film. Journalist Igor Wijnker zal bovendien de avond openen met een door hem geschreven kort verhaal over Blaze. Deze avond is kortom een verplicht nummertje voor alle Blaze en country liefhebbers!

Let op! Omdat het totale programma aan de lange kant is beginnen we deze avond een uur eerder dan normaal. Tickets zullen ook twee euro duurder zijn dan je van ons gewend bent.

BLAZE - Officiële NL trailer