Na twee toffe shows in 2008 en 2012 komt Blood Red Shoes terug naar VERA om de hattrick te vervolmaken. En zo vanzelfsprekend is dat niet. Het – naar het scheen - onafscheidelijke noiserock duo uit Brighton ging namelijk door een diep dal totdat ze weer op het punt kwamen samen verder te gaan, een plaat op te nemen en een tour in te plannen.

Het resultaat is de aankomende LP, getiteld ‘Get Tragic’, al kwam deze pas tot stand na die periode van ellende. De hoog oplopende ruzies door het vele touren leidden namelijk tot een lange breuk, waarin ze beiden hun eigen weg gingen. In die periode volgden een motorongeluk, overmatig drugsgebruik en een relatiebreuk elkaar in rap tempo op en het leek er niet op dat Laura-Mary Carter en Steven Ansell samen verder zouden gaan als Blood Red Shoes. Maar het bloed kruipt gelukkig waar het niet gaan kan. De pauze heeft ze beiden goed gedaan en met hernieuwde kracht en energie hebben ze zich herpakt en gaan er weer vol voor. Het nieuwe album 'Get Tragic' zal verschijnen op 25 januari 2019.

Op hun nieuwe single genaamd ‘Call me up Victoria’ hoor je een andere Blood Red Shoes, één waar de tegenslag en zelfacceptatie hebben geleid tot een ‘reimagining’ van dit keiharde grunge duo. Deze voorbode van ‘Get Tragic’ belooft al veel goeds, maar dat het live sowieso gaat knallen, weten we gelukkig al van voorgaande keren.

De zogenaamde ‘Electric Bluesman’ John J. Presley is de opener van de avond. De naam zegt het al, deze man uit Brighton maakt blues.  Om precies te zijn donkere, trage en fuzzy blues waar je jezelf als luisteraar gemakkelijk in kunt verliezen. Onlangs verscheen zijn nieuwe single ‘True Love Waits’ als voorproefje op zijn debuutalbum dat in januari uit zal komen. Bij de single verscheen een duistere videoclip waarin Presleys ware aard naar boven komt en hij zijn ziel en zaligheid aan ons bloot legt. Samenwerkingen met onder andere Duke Garwood en Jim Jones & The Righteous Mind laten wel zien dat dit een blues held is, zeker de moeite waard om op tijd te komen!

Howl
Blood Red Shoes - It's Getting Boring By The Sea
John J Presley - True Love Waits (OFFICIAL VIDEO)