De vijfkoppige formatie CAVE uit Chicago is een buitengewoon interessante combinatie van instrumentale, psychedelische Krautrock met Miles Davis/Funkadelic style funkinvloeden vol ongedwongen en hypnotiserende jams. De band durft zich van verschillende kanten te laten zien en experimenteert hier graag mee op het podium. Van krachtige grooves naar vrije fusion jazz gemixt met catchy 70’s popinvloeden.

Met hun derde plaat ‘Threace’ tourden ze over de hele wereld, in maar liefst 4 continenten en 18 verschillende landen. Met deze opgedane live ervaring nam de band op verschillende locaties nieuwe muziek op. Het resultaat hiervan is de onlangs verschenen plaat ‘Allways’. Het album is een viering van hun tienjarige bestaan en dat willen ze graag laten horen. CAVE bewijst met deze plaat dat ze zich in de afgelopen tijd hebben ontwikkeld tot een uitzonderlijk goede live band, beschikkend over virtuoze instrumentatie, keiharde grooves en een hang naar ruimtelijke psychedelische pop en fusion invloeden.

Hoe je het verder wilt noemen maakt eigenlijk niet zoveel uit. Zet het keihard op en laat je meevoeren door dit sympathieke vijftal uit Chicago.

Met de support van King Champion Sounds halen we een mix van fuzz, psychedelische krautrock, post-punk, dub, free jazz, spoken word en akoestische jams in huis. Zo vol als deze opsomming klinkt, zo vol is ook het geluid dat de band op het podium met ongekend veel energie produceert. In november verscheen de opvolger van het vol lof ontvangen derde album To Awake In That Heaven Of Freedom. Zo gaf De Volkskrant dat album een zeldzame vijf sterren en noemde het een "muzikaal meesterstuk".

CAVE "San' Yago" (Official Music Video)
CAVE "Shikaakwa" (Official Video)
KING CHAMPION SOUNDS - Clouds Of Money