Jaren geleden, in de auto met vrienden op weg naar een bestemming ver weg, werd tijdens het elkaar-aftroeven-met-interessante-platen ook het bandje Cherry Glazerr gedraaid. Toentertijd een nieuwe hit op het destijds vol in de schijnwerpers staande Burger Records, uit Fullerton, California - ook deze band was perfect passend in die geweldige stroom aan gelijkgestemde bandjes, vol enthousiaste garage-vibes en perfecte poppareltjes. De een wat harder, de ander wat feller, maar allemaal heel goed. Cherry Glazerr viel op, omdat de gitaren je terug katapulteren naar de betere grungy band uit de jaren '90. En als dat in de auto goed klinkt, dan heb je een toffe band te pakken. En sindsdien volg ik de band met de nodige interesse. Zoals velen.

Voor wie deze actief besproken band toch heeft gemist: Cherry Glazerr is vooral Clementine Creevy, een jongedame uit Los Angeles. Sinds de middelbare school maakt ze muziek, in verschillende vormen en met veel verschillende mensen. Maar sinds Cherry Glazerr is Creevy ondanks de wisselende bandleden wat meer stijlvast. Al schiet het hier ook nog steeds alle kanten op. Van singer/songwriter via Hole-achtige Grunge, langs de garagepop van Colleen Green naar het dromerige van Blonde Redhead. Bij iedere song staat het liedje telkens voorop, de sound erom heen is veel wispelturiger. Cherry Glazzerr past goed bij het huidige boeiende aanbod, waarbij je kunt denken aan bands Girl Pool, Palehound, Frankie Cosmos of Lala Lala, die onlangs nog in VERA te gast was.

De platen 'Papa Cremp' (2013) en Haxel Princess' (2014) zijn puur en wat feller dan het recentere werk. Beide platen verschenen op Burger Records. Cherry Glazerr vestigde daarmee haar naam en Creevy promoveerde daarna meteen naar het altijd standvastige Secretly Canadian, alwaar de bejubelde hitplaat 'Apocalipstick' (2017) verscheen. Die plaat was eindlijstjes-werk. Vorig jaar verscheen de geweldige oorwurm 'Juicy Socks', een met gitaarmuren gevulde aankondiging voor de onlangs verschenen LP 'Stuffed and Ready', eveneens op Secretly Canadian. Niets minder dan een klasse plaat, vol songs waarop veel te beleven valt. Muzikaal én tekstueel. Want Cherry Glazerr is spitsvondig en schuwt een goede grap niet. Al reflecteert ze op 'Stuffed and Ready' veelvuldig op zichzelf en op de wereld. Iedereen wordt ouder, niet waar?

Met mij zullen vele VERAnen het beamen: Cherry Glazerr is geweldig. Zorg dat je dit niet mist. Polltopper-materiaal.

niek

Support is er van The Cherees, een nieuw bandje uit Groningen. Hun muziek varieert van duistere liedjes met veel galm op de zang die doen denken aan The Sisters of Mercy, tot vrolijke speelse liedjes met die typische 80’s gitaar- en keyboard-sounds die soms doen denken aan Mac deMarco. Zanger, gitarist Arnold Nieborg speelt al jaren in sixties-georienteerde Rock& Roll bandjes zoals The Monroes maar in dit project leeft hij zijn New Wave “jeugdzondes” uit. Op bas en zang vinden we Fiona van Gelder (ex-Boogie Chillers), Op drums Arnoud Herder (ook Monroes) en sinds kort  zijn ze versterkt met Moniek Steenbergen op haar Casio keyboard.

Cherry Glazerr - Wasted Nun
The Cherees - Pom Pom Girls