Eind van een tijdperk, niet een heel bekend tijdperk maar laten we het houden op het feit dat City Trash magazine aangekomen bij nummer 50 en na 20+ jaar bloed, zweet en tranen met een welverdiend pensioen gaat. Het blad voor de primitief en rauw rockende tiener ontstond op een keukentafel ergens in Meppel met de naam gebaseerd op iets wat zich afspeelde in de soap serie 'As the World Turns'. geinspireerd door de Vera krant en het meer dan legendarische Prime Time magazine. Het blaadje City Trash belichte zo ook enkele kanten van de B-kant van de cultuur, zogezegd, het zijnde de muziek, zijn eigen Meppel Trash scene, literatuur, films en vele columns van schrijvers uit de loopgraven van de maatschappij. Het begon met feest, het was een feest en afsluitend gaan we dat nog een keer doen. Erg blij en enthousiast is het City Trash kantoor dan ook dat het grote afscheidsfeest gegeven kan worden in de beste club van de wereld! Verwacht veel bands een paar djees, boven en beneden, (meer) bands volgen binnenkort!

Fake O's
De band die in de laatste City Trash edities het meest voorbij kwam zal zeker niet ontbreken. De linkerhand en Vera connectie zit dan ook in deze band ooit treffend omschreven door een van onze schrijvers als het meest gewelddadige uit Groningen en daar heb ik weinig op aan te merken of aan te vullen. Vermoed dat de meeste mensen al eens intens hebben genoten van de gekte die geleid word door Peter vd P, met daarachter een verzameling van fijne mensen die hem blindelings volgen.

Buruk
Wrang. Splinternieuwe band van oudgedienden Kalle en Niels die ooit en nog steeds beter bekend zijn als LOW POINT DRAINS, nu dus weer van voor af aan begonnen. De een zijn pensioen is de ander zijn tweede jeugd. Verwacht weinig nieuws, primitief rauw rockende garage zoals ze die al jaren van de bovenste plank leveren. Deze show is het begin van een wereld tour door Indonesia waar het al zeer populair is gezien dit zonder twijfel de beste garage blues trash band ooit is die in in het Indonese zijn nummers brengt.

The Sensational Second Cousins
De achterneefjes van de magazine! Vermoed dat ik niemand deze sensatie nog hoef uit te leggen maar voor wie dit voor het eerst mag ervaren verwacht hoogstaande entertainment en een geluid wat zich het best plaatst tussen sixties en rock-a-billy..gewoon een johhny cash t-shirt aan en je drentse humor vertaalboek onder de arm.

The Krontjong Devils
Geen betere manier om af te sluiten met the Krontjong Devils door de jaren heen een constante factor in de levenslijn van de baas van City Trash. In het begin rustig deinend op een van de meeste unieke surf sounds die er wereldwijd te vinden is om vervolgens mee te bleren met de enkele vocale krakers in hun set, is hoe het weleens is voor gevallen bij deze surf legendes. De man vooraan bassist Crazy G. is bij elke podium te vinden erop of ervoor en deze wilde ik hem niet ontzeggen, waarvan ik dan blij ben dat hij er weer opstaat.

the Kryng
Het grote City Trash afscheidsfeest verwelkomt ook de band met twee belangrijke mensen in de geschiedenis van het blaadje. Zo is daar de Peter Kroes de enige echte ontwerper van het iconische City Trash logo en Mark Ten Hoor de oprichter van de Meppeler Trash Scene en jarenlang furore gemaakt schrijvend onder de naam Mark the Beatle. Die twee door de jaren heen geëvolueerd van Vicious Teens naar No-Goods nu tezamen met Arjan Spies beter bekend als the Kryng. Momenteel een van de meest opwindende sixties garage punk bands op de wereld en zoals het lijkt het meest productief. Geen probleem dus om een setlist vol met hits te verwachten van deze sensatie uit het Drentse Meppel nu heter als ooit met een vleugje Veenendaal!

De timetable:
21:00 Sensational Second Cousins ZAAL
21:30 Buruk KELDER
22:00 The Kryng ZAAL
22:30 Fake O’s KELDER
23:00 Krontjong Devils ZAAL