We kunnen het bijna niet geloven maar Club Bavarois zendt uit op locatie vanuit Oosterstraat 44 te Groningen, live voor publiek!

Donderdag 24 juni is de tweede show in Vera met kosmische kunst van Harry Arling, een poolexpeditie met marien bioloog Jacqueline Stefels en de bitterzoete liedjes van Fiona Jane Pop

Jacqueline Stefels – Marien bioloog
Niet twee maar vier maanden ingevroren op een onderzoeksschip op de Noordpool. Vanwege corona had marien bioloog Jacqueline Stefels (Rijksuniversiteit Groningen), die als enige Nederlander deelnam aan een bijzondere poolexpeditie, veel meer tijd om metingen te doen.  Ze probeert erachter te komen wat voor invloed het smeltende poolijs heeft op het leven in het Arctisch gebied. Een ding is al duidelijk: als het ijs smelt heeft dit grote gevolgen voor walvissen, zeehonden en vogels.

Harry Arling – Kosmotroniks & Colin Mooijman – Studio Snoekduik
Kosmotroniks veroveren in rap tempo Japan. Hun schepper, kunstenaar Harry Arling bouwt deze magische machines al 25 jaar uit oude onderdelen en afval. Een bouwtekening is er niet, de machines ontstaan onder zijn handen. De laatste tijd moet hij aardig doorwerken want sinds hij de eerste prijs won op een Japanse kunstbeurs stromen de bestellingen binnen. Er was al een documentaire over zijn reis naar Japan, een nieuwe is in de maak en een boek en heus Kosmotronik-pak komen eraan.

Fiona Jane Pop treedt op
Ja Fiona, welbekend als gitarist en nachtegaal van the Boogiechillers, werkt al enige tijd aan een eigen repertoire onder de titel Fiona Jane Pop.
Pop dus, fris met scherp randje. Vergelijk het met marinade van Spareribs; overwegend zoet, een tikkie scherp, een licht zuurtje en een snufje zout.
Fiona neemt trouwens “de band” mee.

Peter van der Heide – cultuurwatcher en Influencer
Schrijver, muzikant en popjournalist Peter van der Heide, het orakel van selfie, de ziener die de luisteraar nieuwe vergezichten biedt in het Groningse Culturele landschap en ons tegelijkertijd een spiegel voorhoudt. De column van Peter is elke uitzending weer een openbaring.

Barbara Stok – leest en verhaalt
Eindelijk keert onze boekenrubriek “Lang verhaal kort” weer terug met Striptekenaar, filosoof en verhalenverteller Barbara Stok.
We weten nog niet welk boek ze zal bespreken

Jaap Henk Hoepman – zeer geleerd deskundige
Wetenschapper, onderzoeker en professor (met heel veel bijbaantjes) Jaap Henk Hoepman schrijft een boek over ‘privacy by design’. De consequenties van het gebruik van het Internet door ons, stervelingen, is een terugkerend thema in de columns van Jaap Henk.

Plato Plaat v.s. Elpee Elpee
Wie presenteert deze uitzending de leukste plaat, euh elpee? Is het Plato of Elpee?

Kom op tijd! Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden want binnen het uur moeten we er uit voor nieuws en reclame.

---

Maatregelen i.v.m. corona
Het gaat allemaal anders dan anders, dus lees onze richtlijnen en info over kaartverkoop eerst goed door voordat je besluit een kaartje te kopen. Je vindt hier ook informatie over de soorten tickets, de inrichting van de zaal en de maatregelen waar een ieder zich aan dient te houden

Kaartverkoop
- Koop je ticket het liefst online. Als er nog plek is, kun je ook aan de avondkassa een kaartje kopen, maar dan dien je wel je naam, mailadres en telefoonnummer achter te laten.
- Duoseat: Kom je met z’n tweeën én ben je partner of huisgenoot, koop dan 2 kaarten tegelijk en meld dit aan de zaal, dan krijg je 2 stoelen naast elkaar.
- Soloseat: Kom je alleen, meld dit dan aan de zaalmedewerker, dan krijg je een losse stoel