Club Bavarois breekt uit de lockdown! En jij kunt erbij zijn.

Woensdag 23 februari hopen we onze gasten en publiek zonder restricties welkom te heten. Van hoofdgast Vamba Sherif horen we graag wat die Hollandse gastvrijheid inhoudt en met vaste Columnist Jaap-Henk Hoepman bespreken we zijn nieuwe boek.

Vamba Sherif - schrijver “Ongekende liefde”
Onze hoofdgast schrijver Vamba Sherif groeide in Liberia op in een vooraanstaande familie. Een verboden kamer vol oude manuscripten oefende een onweerstaanbare aantrekkingskracht op hem uit. Hij glipte naar binnen, werd betrapt en verbannen. Op de vlucht voor oorlog kwam hij in een Nederlands asielzoekerscentrum terecht. Vamba vertelt wat hij geleerd heeft van de bijzondere vrouwen in zijn familie en hoe hij zijn eerste jaren hier heeft ervaren.
Jaap-Henk Hoepman - schrijver “Privacy is Hard and Seven Other Myths”
Onze vaste columnist Jaap-Henk heeft een boek geschreven waarin hij op begrijpelijke wijze moderne mythes over privacy weerlegt. Is dat belangrijk? Jazeker want we hebben er allemaal mee te maken in ons dagelijks leven en vaak hebben we het niet door. Tijdens de uitzending komt Jaap-Henk met een paar praktische tips om je persoonlijke privacy te beschermen.
Huub Prins treedt op
Huub Prins, het alter ego van Elias Elgersma van de Homesick, lijkt heimwee te hebben naar de jaren 80 hoewel hij toen nog niet geboren was.
Van obscure new wave met veel synthesizer zoals DAF, Visage en Grauzone tot de Nederpop rage met Doe Maar en een Toontje Lager. Een zinnenprikkelende combinatie en rasperformer Huub Prins weet daar wel raad mee.
Henriëtte Poelman - Filmconnaisseur en programmeur van het IFA
Henriëtte zit momenteel midden in de programmering voor het volgende Internationale Filmfestival Assen en wil daar heel graag wat over vertellen. Dat is fijn voor ons want weinig mensen kunnen zo aanstekelijk over film praten als onze vaste filmcolumnist Henriëtte.
Peter van der Heide - Popjournalist bij Dagblad van het Noorden
Schrijver, muzikant en vaste columnist Peter van der Heide heeft zich ontwikkeld tot een ware influencer. Hij is onze cultuurwatcher die de luisteraar nieuwe vergezichten biedt in het Groningse Culturele landschap en ons tegelijkertijd een spiegel voorhoudt. De column van Peter is elke uitzending weer een openbaring.
De Oude Doos met Michael Hermse van het Groninger Poparchief
In onze nieuwe rubriek de Oude Doos wordt een pareltje uit de collectie van het Groninger Poparchief gepresenteerd. Welk topstuk dat zal zijn, blijft zelfs voor de redactie van Club Bavarois geheim.
Tijdens deze avond zal Michael Hermse een pronkstuk uit het archief onthullen.
Kom op tijd! Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden want binnen het uur moeten we er uit voor nieuws en reclame.