Dit event wordt i.v.m. de coronamaatregelen wederom verplaatst. Datum tba. Kaarten blijven geldig.

---

Club Bavarois is een live radioshow voor mensen die graag naar de radio kijken. De show is zo lokaal dat je het moet beluisteren in de studio in de zaal van Vera.

Woensdag 8 december blikken we met Mick la Rock en Hugo Engwerda terug op graffiti uit de jaren 80, kijken we met Joey Ruchtie vooruit naar Eurosonic
2022 en Huub Prins treedt op.

Mick la Rock en Hugo Engwerda - Graffiti in Groningen
Momenteel is er een expositie in het Groninger Museum van de levendige Groningse graffitiscene uit de jaren 80 met verhalen, fotografie en film. De expositie is samengesteld door Stichting Kladmuur, onder leiding van Hugo Engwerda, in samenwerking met graffitikunstenaar/-conservator Aileen Middel (Mick La Rock). Aileen en Hugo komen vertellen over de expositie en graffiti als kunstvorm.

Joey Ruchtie - Eurosonic / Noorderslag
Vorig jaar, rond deze tijd, vroegen we ons af: “Wat gaat er in vredesnaam met Eurosonic gebeuren?”. We nodigden Joey uit voor onze show, maar we kregen het niet te horen, want die show werd gecanceld.
Nu zitten we in praktisch hetzelfde schuitje. Hoe gaat Eurosonic dit jaar om met de de onzekerheid over wat je wel of niet kunt organiseren? Laten we hopen dat Joey nu wel kan langskomen in Vera en dat Eurosonic gewoon doorgaat.

Huub Prins treedt op
Huub Prins, het alter ego van Elias Elgersma van de Homesick, lijkt heimwee te hebben naar de jaren 80 hoewel hij toen nog niet geboren was. Van obscure new wave met veel synthesizer zoals DAF, Visage en Grauzone tot de Nederpop rage met Doe Maar en een Toontje Lager. Een zinnenprikkelende combinatie en rasperformer Huub Prins weet daar wel raad mee.

Henriëtte Poelman - Filmconnaisseur en programmeur van het IFA
Henriëtte zit momenteel midden in de programmering voor het volgende Internationale Filmfestival Assen en wil daar heel graag wat over vertellen. Dat is fijn voor ons want weinig mensen kunnen zo aanstekelijk over film praten als onze vaste filmcolumnist Henriëtte.

Peter van der Heide - Popjournalist bij Dagblad van het Noorden
Schrijver, muzikant en vaste columnist Peter van der Heide heeft zich ontwikkeld tot een ware influencer. Hij is onze cultuurwatcher die de luisteraar nieuwe vergezichten biedt in het Groningse Culturele landschap en ons tegelijkertijd een spiegel voorhoudt. De column van Peter is elke uitzending weer een openbaring.

De Oude Doos met Michael Hermse van het Groninger Poparchief
In onze nieuwe rubriek de Oude Doos wordt een pareltje uit de collectie van het Groninger Poparchief gepresenteerd. Welk topstuk dat zal zijn, blijft zelfs voor de redactie van Club Bavarois geheim. Tijdens deze avond zal Michael Hermse een pronkstuk uit het archief onthullen.

Kom op tijd! Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden, want binnen het uur moeten we eruit voor nieuws en reclame.