Club Bavarois is een live radioshow voor mensen die graag naar de radio kijken. De show is een luchtige mix van lokale cultuur en innovatieve ideeën die wellicht de wereld gaan verbeteren, te beginnen met Groningen.

In deze barre tijden van culturele kaalslag en sociale verwijdering gaan we op zoek naar het licht vanuit onze nieuwe locatie, de Veraclub, waar we vier uitzendingen zullen verzorgen. Donderdag 24 september is de eerste show met homegirl Eva Waterbolk, theatermaker Karin Noeken en experimenteel psycholoog Jacob Jolij.

Jacob Jolij - Parapsycholoog
Waarom zou een respectable wetenschapper onderzoek doen naar paranormale verschijnselen? Telepathie bijvoorbeeld, of de toekomst ‘zien’. Wij gaan in gesprek met experimenteel psycholoog Jacob Jolij om te achterhalen of er dingen zijn die niet kunnen maar toch bestaan. En zijn nieuwe boek die zal uitkomen op 17 september.

Karin Noeken - Theatermaker
Karin Noeken, o.a. bekend van Vrouw Holland, staat een dag na onze uitzending op de planken in de Oosterpoort met haar show DNA. Een mooi moment om met haar te praten over theater maken tijdens de coronacrisis en de productie van theatershow De Wijk de Wereld.

Afgelast: Eva Waterbolk treedt op
Helaas, geen Eva deze avond, maar...
Nieuw! Ingelast concert van het Groningse Hiphopduo Wadaap.
What up? Ja Wadaap, rapper Richard de Bruin en deejay Planet Monkey, doen een representatie van de plaat die ze vrijdag uitbrengen.
Deze mannen kietelen je trommelvliezen met speelse hip en easy going hop. Heel fijn.
Check ze op Youtube: https://youtu.be/ONfqqAM3zqM

Peter van der Heide - ‘cultuur watcher’
Schrijver, muzikant en popjournalist Peter van der Heide, het orakel van selfie, loodst de luisteraar langs culturele hoogtepunten in Groningen en schijnt tegelijkertijd licht op onze diepste zieleroerselen. De column van Peter is elke uitzending weer een openbaring.

Barbara Stok
Striptekenaar, filosoof en verhalenverteller Barbara Stok prijst de luisteraar bijzondere boeken aan in de rubriek “lang verhaal kort”.

Plato Plaat v.s. Elpee Elpee
Wie presenteert deze uitzending de leukste plaat, euh elpee? Is het Plato of Elpee?

Kom op tijd! Het complete programma zal in een razend tempo voorgeschoteld worden want binnen het uur moeten we er uit voor nieuws en reclame.

-------------

Maatregelen i.v.m. corona
Het gaat allemaal anders dan anders, dus lees onze richtlijnen en info over kaartverkoop eerst goed door voordat je besluit een kaartje te kopen. Je vindt hier ook informatie over de soorten tickets, de inrichting van de zaal en de maatregelen waar een ieder zich aan dient te houden.

Kaartverkoop
- Duoseats: Kom je met z’n tweeën én ben je partner of huisgenoot, koop dan 2 kaarten tegelijk en meld dit aan de zaalmedewerker, dan krijg je 2 stoelen naast elkaar.
- Soloseat: Kom je alleen, meld dit dan aan de zaalmedewerker, dan krijg je een losse stoel.

Data Club Bavarois in Vera:
24 september / 22 oktober / 26 november / 24 december