De Londense band Crows maakt duistere intense postpunk dat over de jaren heen steeds ruiger is geworden. Door hun intense live shows, waar ze zowel botten als instrumenten hebben gebroken, hebben ze al een aardige fanbase opgebouwd.

Hun in een bijna compleet donkere setting opgenomen debuutalbum ‘Silver Tongues’ is uitgebracht in 2019 door Joe Talbot (IDLES) onder zijn eigen label Balley Records.

Na hun debuutalbum hebben ze ‘Beware Believers’ opgenomen, meteen na het uitbrengen van hun eerste plaat. Door Covid liep de release helaas vertraging op en hebben ze ‘m pas na in april 2022 kunnen uitbrengen. Evengoed heeft Beware Believers overweldigende reviews gekregen.

Na de 2022 najaarstournee door de VS, samen met Wolf Alice, zien we Crows hopelijk ongeschonden aantreden op het podium in VERA. Tot dan!

Support: Drahla
Drahla is opgericht in 2015 en had al snel hun plek gevonden in de bloeiende muziekscene van Yorkshire met hun duistere postpunk en robuuste bas sound. De band heeft hun eerste plaat ‘Useless Coordinates’ uitgebracht onder Captured Tracks in 2019 en sindsdien is de band gaan touren door de VS en Europa. Na een lange pauze is Drahla terug met een nieuwe single ‘Under the Glass’ voor hun tweede plaat, die in 2023 wordt uitgebracht. In 2019 stond Drahla ook in VERA samen met de band FEELS, nu bijna 4 jaar later zijn ze support voor de tour van Crows!