Howdy partners! Op 22 januari 2019 reizen wij af naar het Amerika van de jaren ’30! In deze donkere jaren van economische depressie en internationale problematiek scheen één filmster door de duisternis heen: Charlie Chaplin! Zijn bijtende satire en briljante sketches lieten een immense voetafdruk achter op de filmgeschiedenis. Eén van zijn grootste klassiekers is natuurlijk The Great Dictator; de wereldberoemde parodie op het naziregime.

Dit is dan ook dé film om te laten zien op de allereerste samenwerking tussen VERA’s eigen Zienema en de historische studievereniging GHD Ubbo Emmius! Film en geschiedenis worden verenigd in een avond gewijd aan het ouderwetse Hollywood; bolhoedjes, fotoboots en de ouderwetse hotdogs!

De avond zal beginnen met een introductie door een expert op de thema van de film, en kunnen er ook vragen gesteld worden. Vervolgens wordt de historische film getoond met een echte klassieke 35mm projector. De bijbehorende muziek zal aantonen dat stomme films helemaal niet zo stom waren!