De Canadese indierock band Daniel Romano’s Outfit, uiteraard met als stralend middelpunt Daniel Romano, die ons podium meermalen onveilig heeft gemaakt, is een collectief dat de americana op werkelijk geweldige wijze eert en tot uiting brengt in zeer intense live-optredens.

In 2014 stond de Canadees Daniel Romano onder de noemer van TakeRoot in VERA, toen nog met huilende pedal-steel guitar, songs over drankmisbruik, haat, trouw en verraad en in een honky-tonk country jasje. Datzelfde jasje trok hij later uit, want deze muzikale kameleon verrast keer op keer en stond zo in 2018 wederom in de club, maar nu met de powerpop band Ancient Shapes.

In 2022 stond hij dan voor het eerst met The Outfit in VERA, een verplaatste show door corona na een periode waarin hij met The Outfit maar liefst drie langspelers uitbracht.

Inmiddels stond Daniel Romano’s Outfit op vele grote muziekfestivals, waaronder Bonnaroo en Roskilde, maar in september zie je ze in VERA tijdens hun clubtour!

Julianna Riolino weet hoe ze schoonheid moet vastleggen en benadrukken voordat het vervaagt. Op haar debuut LP, 'All Blue', reflecteert Riolino op haar eigen verleden, de herinneringen aan pijn, genezing en liefde die er doorheen zijn gestrooid. De liedjes richten zich op moraliteit en het verstrijken van de tijd. Haar filosofische teksten brengen complexiteit naar de luisteraar in surrealistisch zoete melodieën.