De Kift is een veelkoppige, poëtische fanfare-punkband. Vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie. Met daarnaast een danige dosis gecontroleerde chaos, zowel op de plaat als op het podium. Een megamooie mix van magnetizerende muziek. Met Nederlandstalige liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur.

De Kift bracht sinds de oprichting in 1988 twaalf studioalbums uit, werkte mee aan verschillende theater-, film- en samenwerkingsprojecten, schrijft muziek voor film en televisie en toert met shows in binnen- en buitenland. In het najaar wordt er weer een nieuw album aan dit rijtje toegevoegd. Het album is zó nieuw, dat het nog geen naam heeft. Deze nieuwe plaat van De Kift prikt tussen alle kwetsbaarheid, woede en angst ook een speldpuntje licht, de verte, de zee. Montere muziek in zware tijden- de nieuwe plaat van De Kift is een plaat die bemoedigt.

Na de release van deze plaat gaat De Kift weer op clubtour, waarbij ze op 11 januari 2025 weer op de VERA Mainstage neerstrijken.