Na een dagelijkse voetbaltalkshow van anderhalf uur op Oerol staan Sandman en Talma op 25 juni in Vera met verhalen, liedjes, voor- en nabeschouwingen, gastbijdragen en filmpjes over voetbal.

Herman Sandman schreef De dronken rechtsbuiten en andere helden uit het amateurvoetbal dat werd verkozen tot Beste Groninger Boek van 2010/2011. In mei 2014 verscheen FC Hopeloos, over de belevenissen van Wedderveen 3. Momenteel werkt hij aan een biografie over Milko Djurovski. Over Sandman werd gezegd: 'In elke Sandman-column staat minstens één alinea die ervoor zorgt dat je het boek even aan de kant moet leggen om tot jezelf te komen, om even héél diep na te denken, de tranen uit je ogen te wissen of op zoek te gaan naar iemand om haar aan voor te lezen.'

Meindert Talma is liedjes(schrijver), zanger en toetsenist en werd bekend met zijn band Meindert Talma & The Negroes. In 2012 bracht hij de voetbalplaat Eenmaal Oranje uit, die hij live ten gehore bracht met de band Meindert Talma & De Rode Kaarten. Dit album bestaat uit een elftal eigenzinnige popliedjes met literaire teksten, over voetbal. Droog, komisch, nostalgisch en onverwacht ontroerend.

Support Noorderzin is een groep mensen bestaande uit pas afgestudeerde of bijna-afgestudeerde godsdienstwetenschappers, geestelijk verzorgers en theologen die op projectbasis aan de slag willen om hun kennis en expertise op het gebied van religie, zingeving en identiteit te delen. Vanavond zullen zij een korte lezing houden over voetbal & religie in Brazilië.