Beauties of the Underground noemen wij ze, concerten waar je volgens ons blindelings heen kunt gaan en zonder spijt weer naar buiten zal wandelen. Bands als The Babies en Mikal Cronin gaven eerder al een knallend concert, nu is het de beurt aan het gruizige Dead Ghosts.

Onlangs kwam het kwartet met een nieuwe lp genaamd ‘Can’t Get No’. Dat de heren fan zijn van ‘60s garagerock valt alleen al van de titel af te lezen. Wanneer je de plaat door de speakers  hoort galmen lijkt het alsof je je in een grote lo-fi stofwolk bevindt. Begraven hieronder ligt een vlugge baslijn, de volle gitaren en een enorm vintage klinkende zangstem. Op de instrumentale track Tea Swamp Ruble gieten ze daar ook nog eens doodleuk wat psychedelica overheen. Dead Ghosts wijken nooit ver af van hun invloeden en de traditionele rock en country riffs doen dan al snel denken aan 13th Floor Elevators en soortgelijke bands uit de jaren 60.

Live schijnt het al helemaal een sensatie te zijn. De band timmert al aan de weg sinds 2010, toen de titelloze debuutplaat verscheen. Hierop was natuurlijk al genoeg heupen schuddende rock n roll te vinden die in een live setting altijd goed werkt. Voor liefhebbers van Jacuzzi Boys, The Black Lips en Strange Boys is ook dit een plaat die het zeker de moeite waard is om even op te graven, met catchy, authentiek klinkende gitaren en meezingers die blijven plakken als drop aan de tanden.

Kortom, Dead Ghosts brengen het beste van de ‘60s, verpakt in heerlijk dansbare zomerse liedjes. Meer zal er toch niet nodig moeten zijn om je te overtuigen?

Merijn

NB. Gratis entree op vertoon van White Hills (12/09) ticket.