KNMI belde, harde band uit het Oosten verwacht! Badminton komt aan in Groningen! Taa-tuu, taa-tuu, code geel, minstens!

De vier muzikanten maken  garagepunk om op te moshen, om bier op te morsen en je ouwe FIDLAR Tee op uit te wringen. Het stemgeluid van Luca de la Haye doet me denken aan Jan Paternoster van Black Box Revelation maar de band bouwt er een sound omheen met een drummer die je om de oren slaat en gitaristen die op hun fuzz- en distortionpedalen trappen alsof ze vrolijk met de tandem de A35 op knallen. Beetje des Desmonds wel, !

Begin dit jaar hebben ze Almere onveilig gemaakt (maar da’s Almere toch altijd al? Goed dan: nóg onveiliger) met onder andere Kalaallit Nunaat en HALF CAB, dus nu kunnen ze Groningen ook wel aan. Op Spotify zijn ze nog niet te vinden, maar hun EP Ride the Wave (2023) belooft veel goeds voor een lange plaat. Wij zijn benieuwd!

Wist je eigenlijk wel dat de exact vereiste hoogte van het midden van een badmintonnet (1,524 meter) bijna nog hoger ligt dan het grootste deel van het plafond van de kelder? Gelukkig spelen ze er gewoon onderdoor. Stap zaterdag 25 mei even de bakstenen Rock & Rolltrap af voor een dikke pluim aan Badminton! | Charlotte