Toen ik Adult DVD voor het eerst googelde moest ik snel klikken om er nog even ”band” aan toe te voegen maar toen die eerste horde genomen was kon het feest beginnen. Punk is, zeker tegenwoordig, vaak donker, duister, met veel bravoure en show gebracht maar Adult DVD ziet eruit alsof je een gemiddelde kroeg in Leeds hebt leeg getrokken op een vrijdagmiddag, ze allemaal een instrument in de handen hebt gedrukt en maar is gekeken wat eruit kwam. Synth punk blijkbaar!

Met wel zes personen op het podium brengt deze nieuwe telg in het Britse muzieklandschap dansbare en fascinerende muziek met een absolute hoofdrol voor bliepjes en piepjes afkomstig uit meerdere synthesizers. Het doet denken aan het werk van landgenoten als Warmduscher en Working Men’s Club maar dan met een absurdistisch tintje. Een hoogtepunt voor mij is het nummer “Bill Murray” waarin de repetitieve tekst en de opbouwende synth lijn tot een hysterisch hoogtepunt komen waarvoor mijn vader de versterker al mopperend uit ging zetten, een heel goed teken voor de kansen voor deze band bij het jongere publiek.

Met eerdere optredens op bijvoorbeeld Left of the Dial wist de band al hoge ogen te gooien en de BBC kan ook niet van de muziek afblijven. Ik ben heel erg benieuwd hoe wij zes bandleden inclusief een leger aan toetsen en gitaren, in onze kelder gaan krijgen maar ik weet wel: Dit wil je niet missen! Dit hele spektakel voor een luttele 5 euro op zondag 26 mei. TOT DAN | Wietse