Autogramm, Autogramm, Autogramm, als ik zeg “Auto” zeggen jullie “Gramm”, Auto – GRAMM, Auto – GRAMM. Yeah lets go! Autogramm komt naar Europa, en dat hele continent is misschien wat lang zoeken dus iets specifieker: Ze komen naar de VERA Kelderbar en wel op zondag 17 maart, Downstage Extra.

VERA is natuurlijk helemaal in haar nopjes met het winnen van Beste podium van 2023! Je zou dan kunnen denken dat we achterover gaan hangen, “de buit is binnen”, “wie maakt ons wat”, maar we zijn toch maar doorgegaan met het boeken van bandjes, zo ook Autogramm. Autogramm is een synth pop/punk project van Jiffy Marx, Lars von Seattle en CC Voltage. Heel wat zaken zijn redelijk uniek aan deze band. Zo zijn de leden verspreid over Chicago, Seattle en Vancouver. Vraag mij niet hoe ze het voor elkaar hebben gekregen met die afstanden maar het is gelukt om deze band gaande te houden sinds 2018 maar het laatste album, “Music That Humans Can Play”, was de reden om een tour door Europa te doen, en ik ben erg benieuwd hoe die plaat live gaat klinken!

Een bijzonder aspect is ook dat de sound sterk geïnspireerd is op de jaren 80 en dat is helemaal niet zo erg want er werd best wel gezellige muziek gemaakt in die tijd. Denk aan The Cars, Gary Numan of The Go-Go’s. Prachtige zanglijntjes blijven bij Autogramm direct in je hoofd hangen en de diverse synthesizergeluiden duwen de compositietjes nog even naar een hoger niveau. Zoals mijn gerespecteerde collega Ralf zou zeggen: Het zijn echt liedjes! Met name het nummer Born Losers heeft een hoog filmisch karakter.

Nu hoor ik je denken: Een band uit Amerika en Canada, VERA moet open op een zondag avond, er moeten barmensen zijn, er moeten Downstagers zijn, dit stukje moet geschreven worden, dat moet duur zijn! Niks is minder waar, deze internationale band kan je gewoon komen bekijken voor het mooi ronde bedrag van vijf euro. Per liedje? Nee hoor gewoon voor de hele avond. Samenvattend: Synthpop/punk groep uit het grote Amerika komt naar de VERA kelderbar op 17 maart, je mag naar binnen voor vijf euro, sommige mensen zouden dit aanduiden met de Engelse term: Een no-brainer, Tot dan! | WIETSE