Niks mooiers dan twee dagen na Koningsdag een garagerock dubbel in de kelderbar, niet waar? Dat dachten wij ook en zie daar, twee garagerock bands van het Slovenly label in de Vera kelderbar.

Los Vigilantes komt uit het zonnige Puerto Rico, het land waar ook polltopper Davila 666 vandaan komt. Da’s dan de tweede band uit dat land in dit pand, in de 200 jaar (of zoiets) dat Vera bestaat. Sterker nog, de band heeft een bandlid van Davila 666 in de gelederen. 60s garagerock, ik hoor een beetje doo-wop en wat surf invloeden. Doet mij denken aan de eerste platen van Black Lipslekker uit de losse pols gespeeld ook. 

Paint Fumes kende ik van een singeltje op Slovenly. Die met de kotsende rocker op de voorkant. Een behoorlijk onsmakelijk plaatje en ook op plaat klinkt het ook lekker primitief. Twee gitaren en een eenvoudige drum, de “klassieke” garagerock opstelling waar ook onze jongens van traumahelikopter groot mee zijn geworden. Paint Fumes zijn Amerikanen en klinken misschien wel daardoor net wat vuiger en gemener dan onze Puerto Ricaanse vrienden. 

N.B.: In verband met een VERA ALV kan de begintijd iets later uitvallen.