In de corona crisis lag de volledige muziek sector op apegapen (enorm cliché dit maar oké). Er werd wat geverfd in VERA, Paradiso kreeg een nieuwe bar en hier en daar werd er iemands haar geknipt in een podium. In Rotterdam gaat dat zoals gewoonlijk helemaal anders want daar ontstond de nieuwste post-punk sensatie: Library Card.

Met een berichtje op instagram en een kleine zoektocht naar een drummer is het kunstje zo geklaard: Een groep zeer getalenteerde muzikanten met een bak inspiratie in een tijd waarin er maar weinig gebeurde. In deze combinatie wist Library Card hoge ogen te gooien. Met onder andere Loose Ends, Grasnapolsky en Le Guess Who in de benen hebben ze aardig wat live ervaring kunnen opdoen toen het weer mocht, en dat is goed te merken!

De muziek laat zich kenmerken door het noisy gitaargeluid, de repetitieve praatzang en zorgvuldige opbouw van de nummers. Als je het zou moeten gokken dan zou je denken dat deze band uit een buitenwijk van London komt maar niets is dus minder waar, gewoon uit ons eigen Rotterdam. De Rotterdamse scene is de laatste tijd groot leverancier van nieuwe alternatieve muziek met Tramhaus als grote vaandeldrager. Library Card zet deze trend door met een geweldige productie en internationale kwaliteit.

Wat ik nog vergeet te zeggen: Libary Card komt op 25 november naar de kelderbar wat dus eigenlijk super goed nieuws is, zie bovenstaande informatie. Ze stonden eerder al in het voorprogramma van Iguana Death Cult in de grote zaal maar niets is beter dan een punk band in de VERA Kelderbar op 25 november, Library Card, Tot dan! | Wietse