Vanavond is een divers dubbelprogramma met twee bijzondere Canadese acts. Allereerst krijgen we Eamon McGrath met zijn vurige folk rock over de vloer, hij besloot het eens over een totaal andere boeg te gooien met zijn album 'Exile'. Deze bracht hij online uit in drie losse delen en hij sloot deze trilogie af met de release van een volwaardig album op vinyl.

“Ik ben verslaafd aan het leven on the road en mijn songs live spelen voor het publiek,” zegt McGrath. “Door het album uit te brengen in drie verschillende delen over een periode van 9 maanden creëer ik de kans om mijn tour zo lang te laten duren als ik wil en in de tussentijd de songs zo fris en spannend mogelijk te houden.”

McGrath’s krachtige folk rock en bijpassende teksten doen denken aan een 21e-eeuwse Jack Kerouac en gelijkgestemde artiesten als Frank Turner, Bob Dylan en Chuck Ragan. Ook in de solo optredens van Eamon weerklinkt de devotie, ijver en energie die we kennen van de live optredens van punkbands. Een onvermoeibare DIY mentaliteit en een constante behoefte naar verandering is wat McGrath’s muziek zo goed maakt en wat hem de hele wereld over heeft gebracht. Mark my words, deze man uit Toronto, Ontario komt met zijn Devastation Trio de boel op donderdagavond eens goed wakker schudden.

Na Eamon McGrath is het tijd voor het elektronische pop duo Fjord. Ze maken atmosferische muziek met etherische vocalen, vergelijkbaar met London Grammar. Het duo weet als geen ander meeslepende beats te combineren met bijzondere falsetto vocals. De laatste EP, genaamd 'Shallow Waters' (2019), zet deze dromerige sound door maar het duo is zeker niet bang om haar grenzen op te zoeken, zo speelt Fjord onder andere met texturen van ambient. De release werd geprezen door diverse media, onder andere door The FADER.

Timetable:
21:00 Eamon McGrath
22:00 Fjord