De Canadese Eamon McGrath heeft besloten het eens over een totaal andere boeg te gooien. Hij bracht zijn album Exile online uit in drie losse delen en sloot deze trilogie af met de release van een volwaardig album op vinyl.

“Ik ben verslaafd aan het leven on the road en mijn songs live spelen voor het publiek,” zegt McGrath. “Door het album uit te brengen in drie verschillende delen over een periode van 9 maanden creëer ik de kans om mijn tour zo lang te laten duren als ik wil en in de tussentijd de songs zo fris en spannend mogelijk te houden.”

McGrath’s vurige folk rock en bijpassende teksten doen denken aan een 21e-eeuwse Jack Kerouac en gelijkgestemde artiesten als Frank Turner, Bob Dylan en Chuck Ragan. Ook in de solo optredens van Eamon weerklinkt de devotie, ijver en energie die we kennen van de live optredens van punkbands. Een onvermoeibare DIY mentaliteit en een constante behoefte naar verandering is wat McGrath’s muziek zo goed maakt en wat hem de hele wereld over heeft gebracht. Mark my words, deze man uit Toronto, Ontario komt met zijn Devastation Trio de boel op donderdagavond eens goed wakker schudden.

Eamon McGrath - Power (official video) - Directed by Fernando Castanier
Eamon McGrath performs Chlorine on The AVB Podcast
https://open.spotify.com/album/10yd6fiu53VJkps85gdqYr?si=sFGo-HzFRXujy3LM8Fr8xg