Ook dit jaar is onze vertrouwde club weer the place to be tijdens Eurosonic. Of je nu uit Litouwen, Zwitserland of Slowakije komt: elke (al dan niet professionele) muziekliefhebber grijpt graag de kans om de poptempel van de underground te bezoeken. Om zich te laven aan de sfeer en historie, om die bijna verdwenen geur van rock ’n roll op te snuiven.

En ze komen natuurlijk voor de muziek. Het programma in VERA is elk jaar dik in orde, zodat je ook zonder enige voorkennis geheid goed aan je trekken komt. Dat is juist een extra charme van Eurosonic: te worden overrompeld door een totaal onbekende band, liefst uit een minder courant muziekland. Muzikanten die begeesterd door de atmosfeer en boven zichzelf uitstijgen of simpelweg gewoon al zo goed zijn dat je als Eurosonic-bezoeker je handjes mag dichtknijpen dat je ze van zo dichtbij kunt zien.

Lineup:

DJ Ray Koocks behind the decks between the acts.

20:45
Shanghai Baby (ESP)
In januari 2022 verraste Ade Martin, tot dan bekend als bassist van de Madrileense indie rockers Hinds, met haar nieuwe alias Shanghai Baby. Op haar debuut ‘EP01’ neemt ze ons mee via thema’s in het leven van een jongvolwassene, op kwetsbare en treffende wijze en met een klassieke indie rock-feel. In haar songs contrasteren quasinonchalante vocalen met een overschot aan energie en hooks.

22:15
KOIKOI (SRB)
KOIKOI bestaat uit een groep creatievelingen uit de bruisende muziekscene van Belgrado met een gemeenschappelijke liefde voor indie rock en alternatieve pop. Hun veelgeprezen debuutalbum 'Pozivi u stranu' (2021) staat vol onorthodoxe pop met losse referenties aan The XX (mannelijk-vrouwelijke harmonieën), Servische alt rock, electrorock à la Chromatics en indie dreampop in de geest van DIIV. KOIKOI is een parel voor iedereen die weet dat verfijnde indie pop de nieuwe punk is.

23:45
Hause Plants (PRT)
Indie rockgroep Hause Plants is het product van tienerjaren in Lissabons nachtclubs en bars omringd door livemuziek en luisterend naar The Strokes, Yeah Yeah Yeahs en The Rapture. Hun catchy melodieën en bedwelmende muziek laten ook moderne inspiraties als Nilüfer Yanya, Wet Leg, Turnstile en The Garden horen. Ze verhuisden begin 2022 voor 6 maanden naar Brooklyn en namen daar de ‘Sleeping With Weird People EP’ op, een invitatie in hun wereld van verbinding, nostalgie en avontuur.

01:00
Tramhaus (NL)
Rotterdams nieuwste post-punk-sensatie Tramhaus heeft via ongezond wilde en strakke live-shows verdraaid snel een eigen plek veroverd in de NL noise-scene. Het vijftal legt de vingers onverbiddelijk op de zere plekken van de lijdende havenstad. Live ontketent de groep verwoesting en chaos, met fragmenten van ongelukken en de kille alledaagse realiteit. Zoals het een grote punkrockband in de dop betaamt, drijft Tramhaus op onbedwingbare energie, en pure waanzin die de songwriting aanjaagt, de woorden van de onderdrukker in diens gezicht terug spuwend.

Afterparty
02:00 – 05:00 | FREE: no wirstband needed
Pushin Wood Soundsystem
Push It residents and space age travelers Pushin Wood Soundsystem are a DJ duo on its own. They do not follow musical trends and always stay real to the groove and to big fat analog sound. The Only Good System Is A Soundsystem!