De Amsterdamse alt-pop formatie EUT stond in 2019 nog in VERA, vlak voor de pandemie losbarstte. Ze stonden toen nog bekend om hun jeugdige, sprankelende gitaarmuziek waar het draait om acceptatie, verbinding en vooral veel plezier. Nu met hun nieuwe album ‘Be My Reactor’ zoeken ze meer de diepte op. De nummers werden voor het grootste gedeelte opgenomen tijdens de pandemie, toen er plotseling niets meer was om naar uit te kijken. Dit inspireerde zangeres Megan de Klerk om zich dieper tot haar persoonlijke leefomgeving te keren. Perioden van depressie, break-ups en vrienden met zelfmoordgedachten waren onderwerpen waar Megan grip op probeerde te krijgen.

‘Be My Reactor’ is EUT’s eerste compleet zelfgeproduceerde plaat. Vrij van deadlines en tourschema’s nam de band de tijd voor het bevlogen experiment. Qua geluid heeft het album meer gemeen met een schemering dan met zonovergoten landschappen waar ze eerder bekend om stonden. Het album kaart donkere thema’s aan, zonder de pure lol van het schrijven op te offeren. De plaat verschijnt op 10 maart bij V2 Records.

De Amsterdamse soft-grunge band Stella verzorgt de support deze avond. Stella sleept je mee door haar wereld vol lange nachten en tweestrijdige gedachten. Sobere popliedjes met een donker randje en doelgerichte zanglijnen die doen herinneren aan de 90's. Met inspiraties als Big Thief, Pj Harvey en No Doubt.