Keeper worden! Nee wacht, ... basketballer! Maar als je in vier bands tegelijk zit, is het logischer dat je kiest voor je muziek. Zo vergaat het Florian Wolff. De geboren Groninger is niet te zien op de velden van de plaatselijke FC of in de (sfeer)volle Martiniplaza tijdens de play-offs van Donar ... euh pardon ... The Flames, maar op de nationale poppodia. Een heel verstandige keus voor een ieder die weet welke muziek je bijvoorbeeld voor je kiezen krijgt in - pak 'm beet - een FC Groningen spelershome. Daar houdt een ware muziekliefhebber als Florian Wolff het niet lang vol.

Ik denk dat het zo'n vijf, zes jaar geleden is, dat Florian Wolff als zanger bassist voor het eerst in Vera staat met The Elizabeth Knowhow. Een band die met een stevig geluid alle kanten opvliegt, als een funky Zappa mix van Red Hot Chili Peppers en Incubus. Tegelijk zit hij dan in de electro-act Rolodex en speelt hij bas bij hiphopper Grootmeester Jan. Een open mind valt hem zeker niet te ontzeggen.

In 2008 gaat Florian Wolff het solo-pad op en brengt in eigen beheer de debuutplaat 'Catching Up, Standing Still' uit. Zijn optimistisch melancholieke songs worden vergeleken met een funky mix tussen Jamiroquai, Jack Johnson en Eagle-Eye Cherry, waarbij de heldere, warme zanglijnen creatief worden ondersteund door Hammond-orgel klanken en groovende baslijnen. "Feelgood met een positieve vibe" is naar eigen zeggen het uitgangspunt, gewoon mooie verrassende songs maken. Via Noorderslag 2009 en als 3FM Serious Talent komt Florian Wolff landelijk in de belangstelling en staat dan ook in Vera tijdens het Glazen Huis benefiet.

Bijzonder is de fanatieke wijze waarop Florian Wolff zich inzet voor een beter milieu. Van zelf in elkaar gevouwen cd-hoesjes van gifvrij gerecycled papier en energiezuinige lampen tijdens video opnames tot een groene manier van toeren tijden de Greentour in 2010, het is allemaal in het teken van een rotsvaste overtuiging te willen werken aan een betere leefomgeving voor ons allen. Tijdens de Greentour wordt gebruik gemaakt van zonne- en windenergie en zorgt een vrachtwagen op biogas met minimale milieubelasting voor het vervoer van het podium van festival naar festival. Tijdens deze Greentour speelt Florian Wolff zes keer op  het Lowlands Festival in het kader van het Llowlab. Zes keer op Lowlands in een en hetzelfde jaar! En nog mileubewust ook, wie doet hem dat na?

Zelf is Florian Wolff niet zo van de borstklopperij en werkt hij nog steeds heel dienstbaar in een biowinkel. Daarnaast is hij dit jaar afgestudeerd op de Academie voor Popcultuur te Leeuwarden, een broeinest voor creatieve geesten, zoals bijvoorbeeld ook Bonne Aparte, Krause en Eklin. En dan staat in september de tweede plaat op het punt van uitkomen.  'The Nature Of Things' staat niet meer alleen in het kader van de pakkende mooie liedjes. Er is op impulsieve wijze geput uit allerlei invloeden uit het muzikale verleden van Florian Wolff en ge-experimenteerd met allerlei klanken, die met onconventionele middelen worden opgewekt. Aan de band, bestaande uit collega-studenten aan de Academie Voor Popcultuur de uitdagende taak dit alles over ons heen te storten tijdens de presentatie van 'The Nature Of Things'  in Vera.

Dikkie.

P.S.: Deze presentatie zou al in juni in Vera plaatsvinden en is toen uitgesteld. Onze altijd optimistische scribent Wouter schreef toen al:"Het is weer bijna zomer! Lekker ’s avonds over het strand banjeren, wind door de haren, voeten in het zand en genieten van mooie muziek."
Tja, dan had je toch echt met milieu-onvriendelijke middelen richting het verre zuiden moeten vertrekken, of genoegen moeten nemen met de natuurvriendelijke voeten in de Nederlandse blubber...