De gedignag 2012 belooft een heel bijzondere en mooie te worden; headliner is namelijk The Bard of Salford, the name behind the hairstyle: John Cooper Clarke! De toch tamelijk legendarische punkdichter die al halverwege de jaren zeventig fantastische verhalen stond te houden, doet dit nu nog steeds en heeft zich de laatste jaren meer ontwikkeld richting stand-up met een beetje performance.

Voor we deze legende de planken opsturen is er wederom een veelzijdig en uitdagend programma opgesteld. We noemen een Dennis Gaens, die kleine observaties en beschouwingen uitbouwt tot grote thema’s en ze vervolgens weer heel klein maakt. Zo klein dat je ze zo mee kan nemen en voor altijd bij je houdt. We hebben voormalig Stadjer Ellen Deckwitz, op het eerste gezicht zowel spannend als dromerig, maar bij een tweede leesbeurt chirurgisch precies. Ik ben zeer benieuwd hoe dit op het podium gaat werken!

Sieger MG treedt dit keer op met VJ Elwin Staal. Sieger is natuurllijk geen onbekende in de Stad. Ik zie hem al zeker tien jaar met enige regelmaat optreden en hij is zonder uitzondering fantastisch. Elwin Staal verzorgt hierbij de visuals, iets waar hij volgens zijn LinkedIn profiel zeer bedreven in is.

De avond wordt geopend door Nyk de Vries. Deze jongeman schrijft prozagedichten, een soort korte verhaaltjes die bol staan staan van verbeeldingskracht en heel willekeurig lijken, maar bij nadere inspectie zeer zorgvuldig gecomponeerd zijn.

Jan Klug verzorgt zoals altijd de visuals, en voor de muzikale omlijsting zorgt heer DJ Pepr. Wederom een prachtige line-up, lees je een beetje in (ik denk dat ik hier niet zomaar knipsels uit gedichten kan gaan plaatsen) en kom genieten van deze zeer gevarieerde avond vol uitstekende artiesten!

Hans.