Zaterdag opent VERA Downstage het nieuwe seizoen met de eerste editie van een heus mini-festival, **Gibby Fest**! Maar liefst 3 bands in de kelder en 3 bands in de verkleinde grote zaal, het kan niet op!

De oudgedienden komt de naam Gibby wellicht bekend voor. De eerste kelderbar shows - begin jaren '90 - vonden namelijk plaats op locatie 'Downstairs at Gibby's', het huidige VERA Downstage. En Gibby Haines was dan weer de frontman van The Butthole Surfers, misschien wel de boeking waar PEPR het meest trost op is.
Nu herleeft de naam Gibby in dit kraakverse underground mini-festival.

Timetable
20:30 Frontsector (upstage)
21:00 Retch (downstage)
21:30 Chain Whip (upstage)
22:00 Glitch (downstage)
22:30 Bootlicker (upstage)
23:00 CLAMM (downstage)

Line-up
Bootlicker
is van de partij, met recht één van de interessantste punk bands uit Canada. Hun gelijknamige plaat uit 2021 staat vol met hardcore knallers voorzien van een vleugje Oi! en D-Beat. Zeker aan te raken voor fans van Impalers, The Chisel en S.H.I.T.

En ze zijn samen op toer met Chain Whip dus dat is een mazzeltje. Elpee sprak al enthousiast over hun 14 lashes plaat waarbij ´verrekte goed. In de kelderbar van Vera zou het zweet van de muren afkletsen en het publiek op alle mogelijke pre-corona manieren over elkaar heen buitelen.´ Zo zien wij het ook graag. Dat wordt mooi.

Ook komt CLAMM de show inhalen. Volgens Spotify geheel in het straatje van CIVIC, Mini Skirt en C.O.F.F.I.N., volgens collega Hugo klinkt het eerder als Fugazi en the Jesus Lizard. A joh, dat zijn sowieso al namen om mee thuis te komen en met bangers als Keystone Pols en Beseech Me ligt de waarheid sowieso in het midden.

Als of dat nog niet genoeg is komt ook nog zo´n beetje de gehele nieuwe golf aan Grunniger Hardcore bands langs. Retch gaf al een goeie show bij Simplon UP dus dat belooft wat moois te worden, Frontsector gaf een van de zweterigste shows van het jaar in de kelder en Glitch gaat zit de release van hun tape als een speer waarbij iedere show er nog harder in klapt dan de vorige. Dit wordt leuk!

Artwork: Joblin - real friends