Ze waren niets voor niets de pollwinnaars van 2009, HEALTH, de compromisloze electro-shoegaze noise act uit Los Angeles. Het jaar erop kwamen ze terug als Noorderzon in VERA special en wederom was een top 10 klassering het resultaat. Een VERA fave dus en eentje om je agenda voor vrij te maken.

Je mag wel zeggen dat het drietal een buitengewoon drukke tijd achter de rug heeft. Zo speelden ze talloze uitverkochte shows en op festivals als Coachella, Primavera  en Austin Psychfest en tourden ze samen met Nine Inch Nails en Gary Numan. Ook de lovende recensies bleven niet uit en de voornaamste kranten en blogs zoals The New Yorker, Pitchfork en The Fader schreven over de band, met als klapper de eretitel van “One of the best city’s live act” namens The Los Angeles Times.

Inmiddels druppelt nieuw materiaal binnen, ongetwijfeld als voorbode van een komend album, maar dat nieuws heeft ons nog niet bereikt. De nieuwe single ‘INNOCENCE’, in samenwerking met Youth Code, is inmiddels te beluisteren. Deze overweldigende nieuwe release laat duidelijk horen dat HEALTH de grenzen opzoekt binnen hun eigen spectrum. Je hoort nieuwe geluiden, intense energie, maar vooral een band, die er klaar voor is en harder klinkt dan ooit te voren.

HEALTH X YOUTH CODE :: INNOCENCE
HEALTH X PERTURBATOR :: BODY/PRISON :: MUSIC VIDEO
HEALTH :: NEW COKE :: MUSIC VIDEO