De persfoto ziet eruit als een mug shot uit de jaren ’20, een ruige kop van een man die heeft geleefd. Zijn naam, Howe Gelb. Deze Amerikaanse singer-songwriter, producer en muzikant uit Tucson, Arizona komt langs met een speciale groep muzikanten onder de naam Giant Sand, ook wel bekend als Giant Giant Sand. Ze bestaan sinds 1985 en zijn bij Vera al een legendarische band. In 1986 waren ze de Poll winnaar en komen ze met enkele regelmaat naar VERA.
Howe’s muziek is te omschrijven als Americana, Country of Folk en af en toe voegt hij er een gospelkoor of gipsy band aan toe. Zijn laatste album The Coincidentalist kwam uit in 2013 en telt negen prachtige songs geïnspireerd op de Arizona Dessert. Ook hebben Bonnie Prince en KT Tunstall een rol gespeeld als special guest.
In maart komt Howe met vijf bandleden om ons mee te nemen op een muzikale reis.

Gabriel Sullivan begon zijn muzikale carriere in de punk scene van Tucson, Arizona. Na verschillende omzwervingen ontdekte hij de Mexicaanse conjunto muziek uit zijn geboortestad en de opzwepende zigeunermuziek: swingende ritmes, volle melodieen en virtuose uitvoeringen. Momenteel is Sullivan een van de drukste muzikanten in Tucsun. Hij speelt gitaar, percusie en toetsen in een band of zes. Vanavond opent hij voor Howe Gelb, solo. Behalve als voorprogramma, zien we Sullivan later op de avond ook als bandlid achter Gelb.