Photo's: © 2012 TOHO CO., LTD. / DENTSU INC. / BUNGEISHUNJU Ltd. / OLM, Inc. / A-TEAM / NIPPON SHUPPAN HANBAI INC.  All Rights Reserved.

 

Lesson of the Evil (Miike Takashi, 2012)
Een charmante leraar op een Japanse middelbare school, geeft les in de Engelse taal, is geïnteresseerd in zijn leerlingen en komt voor ze op als dat nodig is. Net als elke andere middelbare school komen ook hier problemen voor zoals afkijken en pesten. Aanvankelijk lijken de methodes van deze veel te aardige en welgewaardeerde hoofdpersoon te werken, maar al snel blijkt dat hij ook een andere kant heeft die minder op prijs wordt gesteld…

Regisseur Miike Takashi (Ichi the Killer, For Love’s Sake) zou zichzelf niet zijn als de veelbetekende titel Lesson of the Evil niet invult met een stevige dosis zwarte humor en expliciet geweld. Wat begint als een spannende thriller, eindigt in een prachtig gestileerd staaltje gruwelijkheden en bizarre moordpartijen.

Tijdens het IFFR 2011 werd het ietwat teleurstellende 13 Assassins vertoond, maar met Lesson of the Evil is de excentrieke regisseur weer helemaal terug bij zijn oude, beruchte niveau. 

Een slachtpartij op een school tussen vrolijke gekleurde lampjes, waarbij geen schattig meisje gespaard blijft.  Namens VERA Zienema, heel veel plezier gewenst.

Jorine

IFFR Afterparty op zaterdag 2 februari
Na al dat stilzitten in de bios lekker uit je plaat – met uiteraard adembenemende visuals! 

*Kaartverkoop voor de IFFR-films in Vera : Bij ForumImages tot een uur voor aanvang. Bij Vera vanaf een half uur voor aanvang.

Telefonisch reserveren en kaartverkoop starten op woensdag 23 januari om 10.00 uur. Net als in voorgaande jaren kunt u alleen kaartjes reserveren in de week voorafgaand aan en niet tijdens het festival. U kunt uw gereserveerde kaarten tot uiterlijk donderdag 31 januari om 12.00 uur afhalen bij de kassa van ForumImages. Telefonisch reserveren (tijdens openingsuren kassa): 050-312 04 33. Reserveren per e-mail is niet mogelijk, aan de kassa wel. Zie voor meer informatie over reserveren en kaartverkoop het IFFRiG-programmaboekje of ForumImages.