Debuut ‘Sea of Ethanol’ leverde Indian Askin veel op. Heel erg veel. De gewonnen Edison Award is omgesmolten en blinkt tegenwoordig om de ringvingers van de vier rockers. De constant durende festivaltour zorgde ervoor dat ieder bandlid nu elke uithoek van Nederland op de kaart kan aanwijzen. Het nieuwe album ‘Another Round’ verscheen 25 januari via Warner Music, drie jaar na het debuutalbum. Hiermee start een nieuw hoofdstuk voor de band: in februari 2019 startte de 'Another Round' albumtour en Indian Askin doet ook een rondje langs Vera.

Op de laatste release klinkt de band volwassener, rijker en gelaagder dan ooit tevoren. ‘Another Round’ laat een band horen die ontzettend naar elkaar is toegegroeid. Dat kan ook niet anders, na de krankzinnige tour die volgde op ‘Sea Of Ethanol’. Naast veel optredens in het Nederlandse popcircuit zette de band ook haar eerste voorzichtige stappen in het buitenland en speelden ze shows in onder andere Frankrijk, Duitsland, Tsjechië en Engeland.

Niko maakt rauwe en dansbare indierock. Muzikaal wisselt de band hoekige riffs af met catchy refreinen waarin Nik van den Berg je tekstueel de romantiek van een TL verlichte ruimte laat zien. De nummers, niet geheel zonder ironie gebracht, worden ondersteund met een sound die de band uitspuwt alsof het hun levensbloed is. De band, ooit begonnen als solo-project in Los Angeles, bracht in 2018 haar EP ‘You Might Like It, But I Might Just Hate It’ uit. Een cassette vol nummers met gemene gitaarsolo’s en refreinen die je mee moet zingen terwijl je over de snelweg sjeest.

Na het spelen van een overvloed aan shows - in studentenkamers, venue’s en festivals zoals Grasnapolsky, Motel Mozaique en The Life I Live - stoomde de band zich klaar voor de opnames van ‘Melk’. De nieuwe EP bevat 6 tracks die naadloos op elkaar aansluiten. Samen met de ruwe sound die de band met producer ‘Tom Meijer’ gevonden heeft in verschillende kleine studio's in Amsterdam, is de Niko-sound nu beter dan ooit.