Hoe hij zichzelf omschrijft? Als een gevaarlijke romantische Afrikaans rapper. Jack Parow kwam op zijn naam toen hij Pirates of the Caribbean keek en dacht: Fuck Jack Sparrow, piraat van de Cariben, ik ben Jack Parow, de piraat van het caravan park!
Parow is een voorstad van Kaapstad, waar Zander Tyler ongeveer dertig jaar geleden werd geboren. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kwam zijn succes niet zomaar aanwaaien. Hij studeerde voor monteur en pakte daarnaast in de haven van Kaapstad vis in of groef graven voor de lokale begraafplaats om zijn raps te kunnen bekostigen. Na lange tijd opgetreden te hebben voor slechts een pizza en een biertje, kwam daar gauw verandering in toen hij meewerkte aan het nummer Die Vraagstuk van Die Heuvvels Fantasies. Later toonden Fokofpolisiekar en Die Antwoord ook interesse in een samenwerking.

Jack Parow kennen we zelf natuurlijk voornamelijk van zijn hit Cooler as Ekke waarmee hij de grotere festivals in Zuid-Afrika en Europa aan deed en daarnaast volgepakte clubshows speelde. Ook was Parow met zijn lange pet bij ons op bezoek om bij De Wereld Draait Door een minuutje te doen en om op Lowlands en de grote Nederlandse podia te spelen. Kort daarop tekende hij bij het Nederlandse hiphop-label Top Notch, op aanraden van Willem van The Opposites.

Parow heeft momenteel twee succesvolle albums op zijn naam staan en een derde wordt in 2014 verwacht en zal Nag Van Die Lang Pette gaan heten. Dit album laat zijn meer romantische kant zien met akoestische versies van nieuwe en oude songs, maar ook zijn gevaarlijke kant met pompende beats en gevaarlijke samenwerkingen. Wat jou te doen staat vanavond in Vera? Zoals Jack zelf zal zeggen: Spring Moederfokker!

- Rosan