Je hoort het wel vaker, mensen die vinden dat ze in het verkeerde tijdperk zijn geboren. Bij het (op eerste gezicht) rechtstreeks uit de vroege jaren ‘70 komende Kadavar is dit wel heel extreem. Dit Duitse pareltje brengt de oude klassieke hardrock vol overtuiging. Toegegeven, er zijn tegenwoordig veel bands die het retro gevoel wat proberen aan te wakkeren, maar er zijn er maar weinig die de essentie van de muziek zó weten vast te leggen. Wat een geweldig gevoel!

De Duitsers worden vaak vergeleken met bands als Led Zeppelin en Black Sabbath, maar geven zelf duidelijk een heel eigen draai aan het genre. Dit lieten de heren in 2016 al horen, toen ze voor het eerst bij ons op de bühne stonden. Het derde album ‘Berlin’ heeft inmiddels een opvolger gekregen in de vorm van ‘Rough Times’, die eveneens op Nuclear Blast verscheen.

Monolord
Monolord uit Zweden hadden we in 2015 al eens op bezoek, destijds als support van Salem’s Pot. Eerder dit jaar stonden ze als voorprogramma van Monster Magnet in Doornroosje. Een stevige aftrap van de avond dus! Monolord is als zijproject van een stel Gothenburgse rockers begonnen om eens ultrazwaar, langzaam en repetitief te gaan beuken. Het resultaat is stoner doom/sludge, zo ergens tussen Electric Wizard en Sleep, waarbij je de sterke riffs gerust met een hoofdletter R mag schrijven.

KADAVAR - Tribulation Nation (OFFICIAL VIDEO)
KADAVAR - Die Baby Die (OFFICIAL VIDEO)
Monolord - Dear Lucifer | Rust | RidingEasy Records