Bij americana en akoestische folk denk je waarschijnlijk niet meteen aan de duistere kost, die King Dude uit Seattle ons opdient. Maar als je weet dat King Dude als T.J. Cowgill tot 2003 zanger/gitarist is bij  Teen Cthulu (black metal/hardcore) en tot op heden bij Book of Black Earth (black/death metal), wordt het allemaal al een stuk logischer. Als King Dude richt hij zich in een rauwe mix van neofolk, country en rock'n'roll al enkele jaren op de nalatenschap van de Britse post-industrial neofolkband Death In June.

Vol gruizige reverb bezingt King Dude als een kruising  tussen Death In June en Johnny Cash in zijn laatste jaren de donkere randen van het bestaan. Een bestaan waarin de dood, satan en het lijden van de mens de dienst uitmaken. Niet geheel toevallig dezelfde thema's als in zijn metalbands. Deze rauwe akoestische underground is onder andere te horen op de platen 'Love' (2011) en 'Burning Daylight' (2012). Op twee onlangs uitgebracht 7'' singles zingt King Dude met Chelsea Wolfe als een grafdelver samen met een spookachtige Sirene. Het doet denken aan Nick Cave en Kylie Minogue, maar dan in een meer duistere dimensie. Bekijk om een idee te krijgen de sleazy rock'n'roll meets black metal clips van King Dude en haast je op 24 mei naar Vera.

Want voor King Dude krijgen we Scout Paré-Phillips uit New York. Ze is singer-songwriter, fotograaf, filmmaakster, model, kapster, visagiste, kledingmaakster en bekend van de Sterling Sisters uit Baltimore. Met haar opvallende verschijning laat ze haar opera-achtige stem soepel naar grote hoogten zweven. De debuutplaat 'Fields Of Ash' is vorig jaar uitgekomen, waarop een mengeling van folk, country, dark gothic en neofolk is te horen.

Een bijzonder underground avondje in wording.

Dikkie.