NL: Dit concert is i.v.m. de corona crisis opnieuw verplaatst. Kaarten blijven geldig.
EN: This concert is moved again due to the corona crisis. Tickets are still valid.
Vragen/questions? tickets@vera-groningen.nl

---

In 1999 besloot King Khan de wereld te verrijken met een waar muzikaal fenomeen. Met zijn acht man sterke band The Shrines is dat ontzettend goed gelukt. Samen met Khan gaan zij met hun extreem hyperseksuele garage 'gospel' al aardig wat jaartjes rond de wereld. Bekend staan ze om hun entertainende live-shows, een muzikale extase als deze heeft de wereld sinds de dagen van Ike & Tina Turner niet meer meegemaakt.

De invloeden zijn op één hand niet te tellen, hun complexe sound bevat elementen die variëren van garage rock, psychedelische soul tot Krautrock. Zelf omschrijven ze het beter dan wie dan ook: "Imagine Roky Erickson backed by the Sun Ra Arkestra or Wilson Pickett leading The Velvet Underground..."

Vanaf het eerste album 'Three Hairs & You’re Mine' uit 2002, heeft de band zichzelf alsmaar opnieuw weten uit te vinden. De charismatische frontman weet met behulp van The Shrines zijn bizarre verhalen en legendes als geen ander te verkondigen. King Khan & The Shrines speelden talloze festivals en concertzalen en werden daarnaast door Lou Reed en Laurie Anderson uitgenodigd om op te treden tijdens het Vivid Festival in 2010 in Sydney.

"If musical salvation is what you need, if your soul is searching for true absolution, look no further...."

King Khan & the Shrines - Bite My Tongue (Official Music Video)