Ja, hoor! Ook dit jaar kun je op Koningsdag naar Vera. In de kelderbar zie je Koning Dub en in de Grote Zaal staan de volgende bands voor je klaar:

18:00 Holiday Ghosts (UK)
Deze band komt uit Falmouth, een kustplaatsje in het uiterste Zuid-westen van Engeland. Ze zullen er net wat meer zon krijgen dan de rest van het eiland, want de sound klinkt toch lekker zonnig en luchtig. We horen een orgeltje en lekker upbeat Velvet Underground meets Violent Femmes sound met afgewisseld een vrouw en man op zang. Uiteraard is het niet alleen maar feest, maar vrolijk word je er wel van.

17:00 The Krontjong Devils
Mocht prins Pils ook even komen buurten dan verwachten we dat ie voor de Krontjong Devils komt. Deze halfgoden van de Groningse surfrock zijn dan ook een welkome aanvulling op elke fuif. Het viertal geeft al jaren een vlijmscherpe en uiterst vermakelijke show weg. Daddy wants a cool beer.

16:00 Pizza Knife
Utrechtse punkers Pizza Knife houden van een feestje en wie niet! Een of andere vleespak aan en ze brengen met regelmaat een mascotte mee. Het viertal heeft onlangs hun plaat UFO Pilot uitgebracht, met nummers over snot, kip kebab en andere hoofdzaken.

15:00 Parkers
Groningse indierockers Parkers is voortgekomen uit Svetkoff Lamps, aangevuld met twee leden van Santa Fé en daarmee is de sound ook neergezet. Gaat van dreampop tot noiserock en uitgevoerd door mensen die weten waar ze mee bezig zijn.

14:00 ¿mon3y
Noiserock band rondom Gido Lahuis, met leden van oa. Willie Darktrousers & De Splinters. Drone, black metal, soundscapes of pop, we weten nog niet helemaal welke kant dit op gaat, maar spannend wordt het in ieder geval wel!

Tunes
DJ Stip draait de tunes voor, tussen en na de acts. Als onderdeel van de Poo Poo Platter Party zie je 'm ook op zaterdag 5 mei Downstage.

Food
In de voorkamer worden hotdogs (vega en vlees) en tosti's verkocht.

---------------------------------

Artwork: Megan de Vos
Photo Pizza Knife: Marc de Krosse (live @ VERA Downstage)