25 jaar Koning Dub, hoera!

Sinds 1998 staat de ''Dub Inferno Sound'' 's middags tot 19.00 op Koninginnedag (nu KoningsDag) buiten op de stoep of in de kelderbar van de VERA Club Reggae plaatjes te beuken. Dat maakt dus dat we een jubileum te vieren hebben! 25 jaar Koning Dub, hoera!

De lineup van deze jubileum editie:

DJ Steely RoundBeat
Dj Steely RoundBeat draait al meer dan 40 jaar voor publiek, destijds geinspireerd door bands zoals The Police, Madness, Specials... Hij startte de Vera's Dub Inferno sound in 1998. Zijn dj loopbaan is nogal veelzijdig en uiteenlopend : geregeld in de Oosterpoort, Vera en Simplon, RastaPlas NL., ReggaeFever, DubClub HSA, ReggaeRuigoord NL, Reggae Sundance Fest. NL. maar ook 8x op DanceValley in de ChillOut tent, en menig foodfestival waar hij ''andere'' muziek draait.
In 2011 maakte Steely een 12 track MashUp remix album, en in de corona periode MashUp Vol.2 (25x J.Joplin's 'Mercedes Benz' Remixes).
Steely is altijd wel productief op verschillende muzikale vlakken binnen de reggae en dub muziek.
Ook is hij de Frontman van de DubClub dj sessions in de H.S.A.
Wekelijks draait hij bij OOG-radio ''Reggae-Magic''.
Van 1982 tot heden heeft hij honderden posters gemaakt.
Verwacht van hem Jamaicaanse en Engelse reggae van 1961 Ska tot Dub en Roots + Dancehall.

DJ Daan in Dub
Dj Daan in Dub (a.k.a. “Dr. Groovy”) kwam in aanraking met reggae door zijn vader, die muziek draaide van Lee "Scratch" Perry en Burning Spear. Maar de liefde voor het genre kwam pas echt tot bloei in Engeland, waar hij promoveerde in de filosofie. In Zweden bracht ''Dr. Groovy'' muziek uit onder de naam ''Dub Archipelago'', check zijn SoundCloud.
Terug in Nederland ontmoette hij Steely RoundBeat, die hem een kans gaf om te draaien in de HSA en VERA. Sindsdien heeft hij op verschillende plekken in Groningen opgetreden, Brouwerij Martinus, StadsLab ++ Daan houdt het meest van oude muziek, maar draait van ska tot roots, dub en dancehall ...

DJ Josz
DJ Josz begon halverwege de jaren 90 met draaien bij een ska-bandje in Simplon. Later was hij 5 jaar lang een van de leden van Vera’s Dub Inferno dj-team, waarbij hij een voorliefde voor Lee Perry en Xterminator Records liet horen die hem nooit verlaten heeft. Daarna kwam de nodige muzikale verbreding, waardoor hij tegenwoordig bij een keur aan optredens de muzikale omlijsting verzorgt in vooral de Oosterpoort en –nog steeds- Vera. Van Lee Perry tot Lee Fields, Rokia Traoré of Holly Golightly, hij draaide er plaatjes bij. Geef hem aan het begin van de avond een kopje thee en later een paar biertjes, voor het beste resultaat.