Het is NU inmiddels meer dan 20 jaren geleden dat onze ClubVERA in GroningenCity zijn laatste grootse verbouwing had in 1997. Omdat in de grote zaal daardoor geen live conserten konden plaatsvinden draaide, bv,, Dj Loekie(van Wietse) maandelijks in de kelderbar zijn ''Disco Inferno'' avonden, ondergetekende Dj Steely RoundBeat sloot deze muzikale serie in december 1997 af onder de noemer ''Dub Inferno''. in de mix met o.a. KingTubby's, Upsetters, (dj)Spooky, FSOL en spaced out muziek van The Orb .
In Januari 1998 ging hij met Josz de Boss en Pieter PlatenWorm de grote zaal in, de eerste paar keer merendeel Jamaicaanse Dubs+ draaiend, maar al gauw werd het Dancehall bakje met singles geopend >> de ''Dub Inferno Sound'' was geboren.

Tot 2006(..?) werd er door de jaren heen door een afwisselend 'dub'Dj Team maandelijks in de grote zaal een party gegeven met vrijwel elke party gast-dj's en namen uit de Nederlandse reggae en dancehall scene. Maar ook uit het buitenland, want wie kan zich bv. de avond met Killamanjaro Sound uit Jamaica nog herinneren , of al die (toen nog kleine) djs en sound-crews, die inmiddels groot zijn geworden ??

Gouden tijden waren dat... ''respekt fe dat''

Sinds 1998 staat de ''Dub Inferno Sound'' 'smiddags tot 19.00 op Koninginnedag (nu KoningsDag) buiten op de stoep van de VERA Club Reggae plaatjes te beuken, tegenwoordig is dat de kelderbar.. De naam KoninginneDUB heet al enkele jaren KoningDUB en sinds 2016 is door besluit van de gemeente ook dit jaar weer door ons Veranen voor de kelder gekozen omdat het helaas niet meer buiten mag, want!!?! ,
The Show must go on !! and The Beat never stops...

OP! naar de 25 jaar .. .

Dit jaar dus op KoningsDag de KONINGDUB deel # 20(!!) in de kelder , via de straatkant , trappetje te betreden ..
van 13.00 tot 19.00
> Dj Steely RoundBeat en gasten**
Van Ska tot DanceHall, van Roots tot UK Dubs,
Be there !

GRATIS
1Love,
R.S.