Eind 2010 stonden ze al eens in Vera, maar toen was het zelfgetitelde debuutalbum - uitgebracht op het Kytopia-label van Colin 'Kyteman' Benders - nog niet eens verschenen. In de tussentijd heeft La Boutique Fantastique,  het project van Rotterdammers Maurits Goossens en Tymen Bergman, een behoorlijke vlucht genomen, onder andere resulterend in een optreden op Het Dok afgelopen Noorderzon. Geen wonder dus dat de band (of eigenlijk: het project) terugkeert naar Vera om het allemaal nog eens over te doen. Nee wat zeg ik, om het allemaal nog eens te overtreffen!

Van oorsprong cellist en toetsenist, bespelen Goossens en Bergman graag alles wat los en vast zit. Beiden hebben nauwelijks een muzikale opleiding genoten, wat ze wellicht nog meer de ruimte geeft om heerlijk te experimenteren. La Boutique Fantastique is een voortdurende ontdekkingstocht in muziek, letterlijk en figuurlijk. In genres denkt het duo niet, dat vinden de jongens iets voor journalisten. Zo bevat het album een eclectische mix van zigeuner, klezmer, polka, klassiek, chanson, triphop, en ga zo maar door. Er wordt veelvuldig gebruikt gemaakt van samples en elektronica, maar authentieke instrumenten voeren toch de boventoon.

Waar Goossens en Bergman op het album meerdere instrumenten zelf hebben ingespeeld, beperken ze zich bij de live-shows enigszins en laten vooral gastmuzikanten schitteren. Die komen onder andere uit Kyteman's Hip Hop Orchestra en de Amsterdam Klezmer Band, wat genoeg zegt over de kwaliteit van het gebodene. De live-setting heeft wellicht nog het meeste weg van een jazzband, waarbij er nu en dan heerlijk de ruimte wordt genomen voor een spetterende solo. Door de telkens wisselende bezetting is elke show weer anders, wat de muzikanten scherp en de muziek fris houdt.

La Boutique Fantastique is samenvattend een verrassende muzikale trip vol onverwachte wendingen. Met als enige conventie dat de tocht een begin- en een eindpunt kent. Laat Goossens en Bergman je leiden langs opzwepende ritmes en intense melodieën. Benut die dansvloer en schud de vermoeidheid van je af. Feestjes als deze zijn bedoeld om nieuwe energie op te bouwen. Op 21 maart begint de lente pas officieel, maar in Vera wordt hij gewoon al een week eerder ingezet. Zo doen we dat!

- Weedebee