Belangrijk: We gaan er voorlopig vanuit dat dit i.v.m. de corona-maatregelen een seated concert gaat worden. Mochten de maatregelen versoepeld worden, dan schakelen we om naar een regulier concert zonder stoelen. We verkopen daarom eerst max. 40 kaarten. Dit vroege concert kan later samengevoegd worden met de late  als we mogen omschakelen naar een concert zonder stoelen. De tijden van de late show (aanvang 22:00) zijn dan leidend.

---

De tegendraads en eigenzinnige muziek van het Rotterdamse Lewsberg is geïnspireerd door de tegencultuur van de jaren ’60 en ’70. De band is vernoemd naar de bijna vergeten Rotterdamse schrijver Robert Loesberg, een belangrijk voorbeeld voor de band.

De nummers van Lewsberg klinken heerlijk nonchalant en oprecht, mede dankzij het Rotterdamse accent dat door wemelt in de Engelse lyrics en de dosis zwarte humor die hierin verstopt zit. Echo’s van bands als The Velvet Underground, Modern Lovers en Television zijn duidelijk hoorbaar. Het viertal heeft met deze invloeden een persoonlijke sound weten smeden, waarin praatzang en meanderende gitaarloopjes verwerkt worden in pakkende nummers.

Op vrijdag 27 maart verscheen het tweede album van de Rotterdamse band, getiteld ‘In This House’. Dit is de opvolger van het in 2018 verschenen titelloze debuut. Het nieuwe album is harder qua geluid, maar menselijker van toon.