Gevormd in Duluth, Minnesota, in 1993, was Low misschien wel de langzaamste van de zogenaamde slowcore bands - delicaat, sober en hypnotiserend. Het nieuwe genre ontstond als experimentele reactie op het overheersende grunge  geluid dat de indie-scene overheerste, al is Low naar eigen zeggen de slowcore inmiddels wel ontgroeid door de diversiteit die ze in hun carrière hebben laten zien.

Nu, zo’n 25 jaar verder, heeft hun verkenning  van minimalistische soundscapes en prachtige harmonieën veel lof geoogst bij zowel pers als publiek. Het heeft ze veel opgeleverd; een flinke fanschare en tal van grote optredens op festivals en podia. We voelen ons dan ook vereerd dat ze VERA na al die jaren in hun tourschema hebben opgenomen.

Hun meest recente album 'Ones and Sixes' (2015) wordt door velen gezien als een van de meest indrukwekkende van hun carrière. Dit jaar (2018) bracht Low bovendien de EP ‘Disarray’ uit, een voorbode van hun nieuwe album 'Double Negative', waarmee ze een volgende stap zetten in hun ontdekkingsreis tussen licht en donker. Dit kan alleen maar mooi worden live, kom dus vooral langs.

Low - Rome (Always In The Dark) [OFFICIAL VIDEO]
Low - Dancing and Blood [OFFICIAL VIDEO]