Kind aan huis in VERA en toch Nederlands Onbekendste Popster, Meindert Talma: muzikant, zanger en schrijver, een Groninger afkomstig uit Friesland. Tot nu toe heeft hij liefst veertien eigenzinnige en goed ontvangen platen gemaakt.

In 2013 verscheen Kelderkoorts, het eerste deel van Nederlands Onbekendste Popster, als CD en boek. In deze roman-albumcyclus vertelt Meindert Talma over zijn avonturen als muzikant die een band begint, langs de zalen trekt en teleurstellingen kent.

Vier jaar later verschijnt het tweede deel uit de serie, Je denkt dat het komt. De gelijknamige livevoorstelling van Meindert Talma is een meeslepende audiovisuele rit waarin het publiek wordt meegezogen in een gezongen en verteld verhaal over de eerste, vormende doorbraakjaren van een enigszins afwijkende Noordelijk outsidermuzikant in de Nederlandse muziek- en schrijverswereld.

Vier jaar geleden kwam Meindert bij ons om Kelderkoorts te presenteren en logischerwijs komt hij terug voor het vervolg. En zeg nou zelf, er is toch geen betere plek voor hem dan VERA?