Soms gebeurt er iets waardoor je simpelweg knapt. Bijvoorbeeld toen ik een stukje schreef over Metal Wounds, en bij mijn laatste check er achter kwam dat het niet om wonden van metaal ging, maar om Mental Wounds. Met meer kracht dan de bedoeling was, gooide ik mijn pen door de kamer, in een futloze poging met deze frustratie om te gaan.
De heren van Mental Wounds hebben de cursus anger management een stuk beter gevolgd. Zoals vele anderen, gooien zij hun woede, onvrede en andere ellende er uit met hoekige noiserock en post-hardcore, die af en toe naar punk neigt. Zoals de naam al doet vermoeden geen gezellige borrelmuziek, maar een samenspel tussen herrie en muziek in de traditie van bands als Fugazi, The Birthday Party en The Jesus Lizard. Ondanks dat we Mental Wounds nooit eerder in de kelder verwelkomden, zijn de bandleden (afkomstig uit And the Gods Made Coffee en Suffering Quota) zeker geen onbekenden in de Groningse scene. Voor de voorgenieters onder ons zijn op Bandcamp dan ook inmiddels de eerste twee uitstekende singles van de band verschenen (eentje heeft een b-kant, joepie!), dus stream ze thuis alvast eens, mocht je je ergens drukker om maken dan nodig.

Voor degenen die minder van het voorgenieten zijn, en een warming-up nodig hebben op de avond zelf: Daisy Daisy komt mee als support. Zo vol en chaotisch als de muziek van Mental Wounds, zo kil en star is deze Utrechtse coldwave en postpunk band, die je waarschijnlijk doet denken aan een elektronische The Fall, of Gary Numan. De band speelde al op Le Mini Who in hun thuisstad en deelde het affice met Archie & The Bunkers en Bad Breeding. Tijd om de kelderbar aan dat rijtje toe te voegen!|HUGO