Piet Parra, Sofie Winterson, Bastiaan Bosma, Rimer London en Mick Johan vormen samen studioproject MICH. Samen maken ze deprimerende liedjes met vrolijke gitaarmelodieën. Een warme zomer waarin alles sterft. Een gothic in het pretpark. Een heerlijk bandje om je schouders over op te halen. Live bestaat de band uit: Sofie Winterson, Bastiaan Bosma, Mick Johan, Benny Komala, Marc Kniphorst en Barend Brieffies.

Er is een nieuw MICH album. Het heet Nuts, en het klinkt verrassend aangenaam en poppy. Het kost moeite om de muziek niet als vrolijk te bestempelen.
Godzijdank gaan de teksten als vanouds over de gigantische hoeveelheid leegte in onze levens, die ons langzaam tegen de plinten van het bestaan lijkt te verpletteren.

Liedjes over kleine onderwerpen, groter dan het leven. Karel trechtert synthpop en new wave tot nostalgische tracks met anthem-kwaliteiten. Waar de opnames je in een intieme gemoedstoestand brengen en songwriting en uitvoering op één lijn liggen, transformeert Karel ze op het podium in een explosief soort euforie waarbij je - net als Karel zelf - niet stil kunt blijven staan.

Karel is zeker geen onbekende in VERA. Als oud Veraan en mede-oprichter van Santa Fé speelde hij meerdere shows in kelderbar en zaal. Later, toen hij inmiddels geen onderdeel meer uitmaakte van Santa Fé, maakte hij furore met zijn solo project op onder andere Down The Rabbit Hole, maar ook bij The Sound of Young Holland tijdens ESNS. Welkom terug in de club!